zorgtoeslag 2013 aanvragen

Wilt u een zorgtoeslag 2013 aanvragen? Laat u dan goed informeren van te voren. Er zijn verschillende voorwaarden waar u aan moet voldoen wanneer u een zorgtoeslag wilt aanvragen.

Wat is de zorgtoeslag?
De zorgtoeslag is een vergoeding van de kosten van de zorgverzekering die word uitgekeerd door de Belastingdienst. Met deze toeslag kunt u een gedeelte betalen van de premie van uw zorgverzekering.

Voorwaarden voor zorgtoeslag
Niet iedereen kan een zorgtoeslag 2013 aanvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Allereerst moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Ten tweede moet u ook beschikken over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning. Verder moet u een basisverzerking hebben afgesloten en tenslotte is er ook nog het toetsinginkomen. Het toetsinginkomen houdt in dat uw inkomen niet hoger mag zijn dan een bepaald bedrag. Bij alleenstaanden is dit momenteel 35.059 euro en bij paren of meerpersoonshuishoudens is dit 51.691 euro. Wanneer u boven dit bedrag zit komt u dus niet in aanmerking voor een zorgtoeslag. Ook wanneer u niet voldoet aan alle bovenstaande voorwaarden komt u hiervoor niet in aanmerking. Klik hier voor de kalender 2013

Zorgtoeslag 2013 aanvragen
Deze toeslag word niet automatisch aan iedereen gegeven. Je moet deze apart aanvragen bij de Belastingdienst. U kunt een formulier aanvragen of bellen. Verder is het niet nodig om elk jaar een nieuwe zorgtoeslag aan te vragen, u hoeft dit maar een keer te doen. Maar wanneer er financiƫle situaties veranderen dient u dit wel door te geven aan de Belastingdienst. Uw toeslagen gaan bijvoorbeeld omhoog wanneer er sprake is van een scheiding. Maar wanneer uw inkomen bijvoorbeeld omhoog gaat, zal uw zorgtoeslag lager worden. Wanneer u dit niet doorgeeft kan de Belastingdienst dit terugvorderen. Het is dus belangrijk dat u alles doorgeeft wanneer uw situatie veranderd.