zorgtoeslag 2013 berekenen

Zorgtoeslag 2013 berekenen
De hoogte van uw zorgtoeslag is van uw inkomen afhankelijk. Hoe lager uw inkomen, hoe hoger uw zorgtoeslag. Het maximale bedrag aan zorgtoeslag voor alleenstaanden is EUR 835,- per jaar en voor een gezin is dit maximaal EUR 1753,-. De manier om uw zorgtoeslag 2013 te berekenen is sinds 2012 veranderd. U kunt via uw persoonlijke webpagina op de speciale site voor toeslagen van de Belastingdienst uw zorgtoeslag 2013 berekenen en aanvragen. Wanneer u de aanvraag liever op papier doet, is dit natuurlijk ook mogelijk. Hierover kunt u meer informatie vinden op de site van de Belastingdienst.

Voorwaarden
Om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen moet u niet alleen uitgaan van de hoogte van uw inkomen. Er zijn nog een aantal andere voorwaarden waaraan u moet voldoen. Zo moet u ouder dan 18 jaar zijn, een Nederlandse zorgverzekering hebben en moet u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning hebben. Daarnaast wordt er vanaf 1 januari 2013 een vermogenstoets gedaan door de Belastingdienst.

Vermogenstoets
Vanaf 1 januari 2013 wordt het recht op zorgtoeslag onder andere afhankelijk van de hoogte van uw vermogen. U heeft vanaf dan geen recht meer zorgtoeslag wanneer uw vermogen hoger is dan het heffingvrije vermogen in box 3 van de inkomstenbelasting plus 80.000 euro. Deze toets is ingevoerd, omdat de overheid wil dat alleen mensen die zorgtoeslag nodig hebben, dit ook werkelijk krijgen. Ons kabinet vindt dat mensen die een hoger vermogen hebben dan de vermogensgrens hun premie voor de zorgverzekering zelf kunnen betalen.

Zorgtoeslag 2013 berekenen
U kunt uw zorgtoeslag voor 2013 berekenen op de speciale site voor toeslagen van de Belastingdienst. Wanneer u tegen de inkomensgrens aanzit, is het toch de moeite waard om uw zorgtoeslag voor 2013 te berekenen. U weet het immers maar nooit!

Bekijk hier de overige info over zorgtoeslag berekenen

One thought on “zorgtoeslag 2013 berekenen